06 July, 2005

(For meget) halløj i kooperativet

Egentlig drejer det sig bare om lidt sukker og nogle ekstra årstal. Men når cocktailens tredje ingrediens er champagne, kommer der straks mere fut i fejemøget, og nøgleord som millionsvindel, prestigetab og politiundersøgelse dukker op i kølvandet.

Tre af topcheferne fra kooperativet Champagne Esterlin - bestyrelsesformand, direktør og kældermester - har tilsyneladende været lige lovlig foretagsomme i de forløbne år. Myndighederne i Chalons-en-Champagne undersøger i øjeblikket tre forhold:

  • Almindelig champagne uden årstal er solgt til højere pris som årgangschampagne.
  • Ekstra sukker er tilsat den ugærede vin.
  • Kooperativets midler har tilsyneladende finansieret køb af andre virksomheder, der var i to af de mistænktes personlige interesse.

    Artige sager hos Esterlin, grundlagt i 1948, der så sent som i 1995 etablerede sin administration i en statelig villa på den prestigefyldte avenue de Champagne i Èpernay. Den siges at være verdens værdifuldeste på grund indholdet i de dybe kældre under så guldrandede navne som Moët et Chandon, Mercier og mange flere.

    Skidt for renomméet
    Esterlins falske årgangschampagner - og gys! sukkeret - holder sig suverænt i toppen som et af juli måneds helt hotte samtaleemner ved havefesterne rundt omkring på egnen. Her har alle en mening, for alle har forbindelse til mindst én vinbonde, cavist eller vinarbejder. Folk, der alle har deres udkomme qua champagnen. Et produkt, der blandt andet er dyrere end andre mousserende vine på grund af renomméet.

    Og det får unægtelig et ordentligt skud for boven, når tre af branchens chefer får politi og anklagemyndighed i halen for det, der på godt dansk hedder fup og bedrag.

    Esterlin har overfor flere medier bekræftet, at det p.t. bliver undersøgt, men ønsker ellers ikke at kommentere. Alle tre mistænkte er løsladt mod kaution.

    In English

    Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

  • No comments: