03 October, 2007

Aromatiske druer

 
Posted by Picasa
Meunier-druer ved Loisy-en-Brie, ultimo september 2007.

Det er en måneds tid siden, at vinhøsten i Champagne sluttede hos os. Solen har skinnet ret generøst meget af tiden - selv i Verzy, der ellers ligger på regnsiden af Montagne de Reims - og det har modnet næste generation af vindruer.

Smukt sortblå og virkeligt aromatiske hænger de og venter. Jeg spiser grådigt af dem, når vi arbejder, og Clement på fire år tager også begejstret med os i vinen en lørdag eftermiddag, hvor han bruger det meste at tiden på at spise druer. Resten - og det er de fleste - får trækfuglene. Familien har ingen tradition for at plukke resterne og bruge dem.

 
Posted by Picasa
Siden vinhøsten har denne grønne klase skiftet farve til sortblå. Foto: Hanne Høier, DR.

Virkelig ærgerligt, at vi ikke har mulighed for at mandsopdække disse vinstokke og plukke og presse druerne nu, hvor de er allerbedst til for eksempel den rødvin, som vi både laver til eget forbrug og til lyserød champagne.

Vi har adgang til presser, tanke og alt det øvrige udstyr til vinproduktion gennem vores kooperativ, og må derfor følge deres åbningstider. Jeg har i øvrigt heller aldrig hørt om vinbønder, der venter at plukke med rødvinsdruerne. Alle er under alle omstændigheder afhængige af at have folk til at plukke, og derfor må man finde de optimale dage for mest muligt, så høsten kan sluttes i løbet af en uges tid til 10 dage.

No comments: