17 October, 2007

Champagnes 17 terroirs

Champagne omfatter i øjeblikket 35.000 hektar, hvor ejerne må plante vin og lave champagne af druerne. Kun 3.000 umulige hektar, der lægger jord til kirkegårde eller landsbyer, indgår ikke i produktionen.

Området er inddelt i fire hovedområder, som igen er inddelt i i alt 17 forskellige terroirs. Et ord, franskmændene bruger til at betegne en særlig kombination af klima, jordbund, højdeforhold og andet, der indvirker på, hvilken kvalitet druer man kan opnå på dette bestemte sted. Ikke alle eksperter og/eller vinlande opererer med begrebet, men det er vigtigt i Frankrig.


Kilde: Maisons de Champagne

Hver af de fire store regioner omfatter cirka 8.000 beplantede hektar.

Vores egne vinstokke gror i Val de Petit Morin. Der kan man bare se. Jeg har i tre år hævdet, at vi hørte til i udkanten af Côte des Blancs. Kooperativet kalder os Crus Périphériques de la Côte des Blancs, altså sådan noget som vine fra udkanten af Côte des Blancs.

Det er i disse områder, at der i løbet af de næste 10 år vil blive udvidet med tilladelser til at plante nye vinstokke i op til 40 landsbyer.

No comments: