04 January, 2011

A-a-a-a-l-t-i-d champagne

Onsdag morgen. Børns aktiviteter. Man møder andre forældre. Udveksler. Blandt andet også om champagne: Nå, I er vel færdige med at binde op? Næh. Men det må vi vel se at blive med de temperaturer, som vejrudsigten annoncerer på lørdag (24 grader Celsius). Videre rundt. I Champagne får man altid champagne til aperitif. Det nytter ikke noget at tilbyde to ting, for så har man to halvtomme flasker, mente faren med aner i både Épernay og Guadeloupe og dermed hang til både champagne og rom punch. Det problem deler moren med rødder i Bourgogne slet ikke. Gæster vil altid have champagne. Hun og hendes mand har helt droppet både crémant fra Alsace - hvor de begge har studeret - og ditto fra Bourgogne. Folk, der kommer her eller kommer herfra, er vant til at få champagne. Hos os giver vi normalt heller ikke noget valg. Det er take it or leave it, og det sidste hører til sjældenhederne. Men nogen skal jo køre hjem.

No comments: