25 January, 2011

Nye prøver nu med Pinot

 
Posted by Picasa
To gange seks smagsprøver op for panelet, 20. januar 2011.

Dagens forslag til en mulig assemblage indeholder nu de efterspurgte Pinot-vine.

Arnaud er naturligvis hemmeligheden selv, når han skænker op. Smagningen bør altid være helt blind, for mindst halvdelen af de tilstedeværende er Chardonnay-chauvenister. Også selvom de i tirsdags faktisk savnede de få procentdele Pinot.

To gengangere og fire nye
Af dagens seks flasker har Arnaud bevaret de to favoritter fra sidste smagning som rene Blanc de Blancs og så har han lavet fire nye sammensætninger af Chardonnay-vin kombineret med varierende mængde ældre reservevin og Pinot.

Det spændende er altid, hvad der virkelig smager igennem.

Blanc de blancs og et let miks
Holdets ene favorit er sjovt nok den første Blanc de Blancs, der også toppede seneste smagning. Nummer to.

Den anden er en af de nye sammensætninger. Vel at mærke et af de lette miks med en smule Pinot og ditto reserve. Det slår aldrig fejl.

Disse fyre er altid nervøse for kraftigt smagende champagner. Elegance og spinkle detaljer er altid nøgleord. Vinderen indeholder altså 16 procent reservevin og 8 procent Pinot.

De andre muligheder:

1) 23 procent reservevin og 7 procent Pinot.
2) 28 procent reservevin og 10 procent Pinot.
3) 26 procent reservevin og 10 procent Pinot.

Generelt betyder mere reservevin og Pinot en kraftigere og tungere champagne.

Nye miks med finere variationer
Anstrengelserne vil nu koncentrere sig om forskellige muligheder omkring en assemblage, hvis indhold varierer mellem de finere nuancer af dagens vinder.

Vigtige paramentre er syre - altid - en vis kompleksitet og en god længde. De mere aromatiske vine genfinder vi oftere blandt de mulige millésimer.

 
Posted by Picasa
Den unge generation overvåget af den gamle, stifteren af vores kooperativ tilbage i 1950'erne og i øvrigt også den nuværende præsidents farm hvilket i høj grade er med til at sikre kontinuiteten.

Læs også "Reserver i glassene" fra min første smagning og "Med og uden malo" og "Første omgang 2010 i glasset" fra efteråret.

No comments: