09 November, 2012

Alle Sjæles champagner

 
Posted by Picasa
"Tak for jeres gode fortælling om arbejdet i mark og kælder. Rigtigt godt at høre det direkte fra dem der har saksen i hånden."

Gennem nogen tid har jeg udvekslet mails med en uventet slags kollega i København. Han fandt frem til os via bloggen her, og det har ført til sporadiske udvekslinger om, hvordan vi arbejder i det grønne og ikke mindst om dagens vejr. Det har som faste læsere vil vide stor betydning når der er så højt til loftet som tilfældet er på vores arbejdspladser.

Historier
En dag spurgte kollegaen - som er gartner i Københavns Kommune - om vi havde lyst til at komme forbi vinklubben og fortælle lidt om arbejdet i en vingård. Det ville vi selvfølgelig gerne. Jeg opsporede ham i sit grønne iført baskerhue. Fransk vel.

Jeg kunne godt se, hvorfr lysbilleder blev sin noget besværlige sag i aftenens lokale. Men det gjorde ikke noget. Billederne kan folket finde på bloggen her eller på vores FB-side.

Selve mødet og fortællingen er altid en herlig afveksling. Vinstokke kan være talende nok, men det er fint nok at få lejlighed til at sætte ord på det hele også. Så vi slog til på årets første novemberaften hvor der til overflod også var både ragtime for folket og mexikanske døderitualer.

I Frankrig er den 1. november helligdag - det er Toussaints eller Alle Helgens dag - hvor i hvert fald den ældre generation har sat store farverige krysantemummer på familiens gravsteder.

Seks champagner, mange spørgsmål og en hel del historier senere kunne vi konstatere, at det er en ædel kunst der åbenbart ikke er os forundt at blive færdig til tiden.

Seks flasker frem
Og hvad fik vi så at drikke?

Tradition og Noirs & Blancs der gang på gang viser sig at have hver deres fortalere.

Blanc de Blancs 2004 fandt alle vist herlig. Det er svært at forestille sig at den kan blive bedre, men det kan den nok alligevel, hvis det lykkes at overvintre den i en kælder hist eller her.

Vi sluttede af med de to roséer og endelig den halvsøde Tradition Demisec som afslutning. Den fandt også sine kernekunder blandt de sødere tænders indehavere.

"Det bliver ikke sidste gang vi bruger jer." Det lyder da hyggeligt, vinklub, og vi tog os selv en tår eller tre et par dage efter hvor der kom andre historier på bordet. Vi glæder os til den personlige rundvisning vi er blevet lovet en anden god gang.

 
Posted by Picasa

No comments: